Hej enklare mens

För inte så länge sedan gjorde jag årets hittills bästa investering. Jag fick äntligen tummen ur och köpte mig en menskopp. Jag har läst länge om att den ska vara så bra osv osv.. Men jag har av någon anledning gjort som jag alltid gjort och köpt mensskydd lite panikartat en gång i månaden i samband med mathandlingen. Sen så vill en ju inte köpa ”fel menskopp”, de kostar ju ändå lite mer än ett paket tamponger. Men såhär i efterhand så känner du din kropp något sådär, så är det nog omöjligt att köpa fel.

Så vad är då fördelarna med en menskopp framför bindor och tamponger?

För inte så länge sedan gjorde jag årets hittills bästa investering. Jag fick äntligen tummen ur och köpte mig en menskopp. Jag har läst länge om att den ska vara så bra osv osv.. Men jag har av någon anledning gjort som jag alltid gjort och köpt mensskydd lite panikartat en gång i månaden i samband med mathandlingen. Sen så vill en ju inte köpa ”fel menskopp”, de kostar ju ändå lite mer än ett paket tamponger. Men såhär i efterhand så känner du din kropp något sådär, så är det nog omöjligt att köpa fel.

Så vad är då fördelarna med en menskopp framför bindor och tamponger?

 

  1. Miljövänligt – Hur mycket påverkar det inte miljön med engångsartiklar samt alla papperskartonger och plastskydd till produkterna.
  2. Bättre för dig – Menskoppen täpper inte till och torkar ut.
  3. Ekonomiskt – Du betalar ca 200-300 :- en gång för ett skydd du kan ha i flera år. Säg att du betalar 40:- i månaden för mensskydd, det är 480:- om året.
  4. Rymmer mycket – Den rymmer upp till 3 gånger så mycket som en tampong.
  5. Enkelt för dig som badar och tränar – Till skillnad från tampong så suger den inte upp vätska vilket är kanon när du framförallt vill bada.
  6. Underlättar när du ska resa – Istället för att du behöver packa ner bindor och tamponger som ska ta en massa plats så räcker det med koppen som inte allt tar så mycket plats.
  7. Enkelt – Du behöver aldrig fundera på vart du ska kasta din använda binda eller tampong. Det är inte alla gånger toaletten en besöker har en papperkorg. Tror nog vi alla någon gång spolat ner en tampong i toaletten, vilket är big no no.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.