Pimpa ditt dricksvatten, riv ner i teet eller varför inte göra din egen ingefära-shot. Det finns många användningsområden för ingefäran, men varför är den så populär?
Pimpa ditt dricksvatten, riv ner i teet eller varför inte göra din egen ingefära-shot. Det finns många användningsområden för ingefäran, men varför är den så populär?
- Bra för matsmältningen
- Innehåller antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt
- Ökar blodflödet i kroppen, toppen för dig som är lätt frusen
- Sägs lindra illamåeende och migrän vid större intag
Vill du göra din egen ingefärashoot gör du det enkelt genom att:
*Riva ner 200g ingefära i 1 liter uppvärmt vatten (ca 60grader) och låt det dra i 20 minuter innan du drar av värmen.
*Sila bort ingefäran
*Blanda ner ½dl ekologisk honung och 1 st grovt hackad chili
*Låt drycken svalna och pressa ner saften från 2 citroner samt riv ner skalet
*Sila igen och häll i en flaska som du förvarar i kylen