Adjö till stinkande skor

Den rådande sommarvärmen kan lätt förvandla favoritskorna till ett par stinkande skor.

Handen upp alla ni liksom jag som de senaste dagarna mer eller mindre drypt av svett efter en dag ute. Synd att klaga absolut, men hinner du inte lufta skorna mellan varven samlas det en hel rad bakterier i skorna som resulterar i dålig lukt. Något jag blev rekommenderad när jag köpte skor sist var att köpa till en deosula. Denna hjälper till att hålla dålig lukt borta och att spara på originalsulan.

Men har du redan ett par skor med dålig lukt så kommer här några tips

  1. Frysen – Lägg skorna i frysen över natten. Bakterierna dör när de kyls ner och motverkar lukt. Tyckte detta funkar toppen, skorna känns väldigt fräscha.
  2. Bikarbonat – Lägg en msk i varje sko och låt stå över natten. Dammsug ur bikarbonatet på morgonen. Bikarbonatet neutraliserar lukten. Funkar även med bakpulver.
  3. Vinäger – Blanda lika delar vitvinsvinäger och vatten och spreja i skorna.
  4. Strumpor – Se till att byta strumpor ofta och tvätta dem i 60 grader så att bakterierna försvinner. Använd gärna naturmaterial typ bomull.
  5. Fötterna – När du tvättar fötterna var noga med att du tvättar mellan tårna, här samlas det en hel del hudavlagring och bakterier.
  6. Byt sula – Har du skor du kan byta innersula i så gör det efter ett tag.

Något som jag fått tips om flera gånger men aldrig anammat är att tvätta skorna i maskin. Detta sliter något oerhört på skorna så vill du vara säker på att skorna ska vara fortsatt hela, skippa det.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras