Amningshets och mammakilon

Nu har jag fått känna på livet som 2-barnsmamma i mer än 2 veckor. 22/2 kom äntligen vår efterlängtade dotter. Det har varit underbart, omtumlande och helt fantastiskt.

Inte helt otippat så handlar mitt liv till stor del om att mata bebis, byta blöja, trösta och sova. Som rubriken skvallrar om känner jag en viss amningshets. Jisses vad vi kämpat för att få den att funka och när den väl kommit igång så åkte jag på en rejäl infektion och låg 4 dagar med hög feber. Så tillbaka till 0 och tvingades ta till ersättning. Well det blir inte alltid som man hoppats, men det är bara att göra det till det bästa. Allt sitter ju i huvet sägs det.

Trots 2 veckor efter förlossning så känns kroppen stark och jag suktar efter ett träningspass. För jisses vad kroppen är cool och repar sig snabbt. Nog finns det allt mammakilon kvar, men att att få känna sig starkt är värt bra mycket mer än att komma i ”smal jeansen”. Tids nog lär de passa de med. Har jag inte använt dem senaste 9 månaderna så kan det ju vänta några månader till. Fokus är en start kropp och att njuta av mammalivet.

10 dagar innan förlossningen kontra 9 dagar efter. Tacksam att denna kropp gett mig de bästa i livet – mina barn. Tacksam att den är stark. Tacksam att jag slipper ha ont. Heja kroppen!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras