Få till träningen – för dig med småbarn

I förra veckan när jag postade på sporthälsas instastory la jag upp 3 av mina bästa tips för att få träningen gjord när en har småbarn.

För er som missade så kommer mina tips här igen lite utförligare denna gång.

Ha barnen som vikt.

Hur bra är inte detta egentligen? Barnen ser det som en lek och du får garanterat jobba. Anpassa övningarna efter barnets storlek och din styrka.

Låt barnen vara med.

Var inte rädd för att låta barnen vara med när du tränar. Här sitter minsta med några av mina gummiband. Den större lyfter gärna några av de lättare vikterna vi har hemma. Ibland plockar jag fram lite leksaker och sprider runt om mig. Även om jag vill att de ska vara med så vill jag också att det blir något träningsredskap över till mig.

Gå till gymmet = planering.

Lägg upp en plan med din partner. Vilka dagar ska du träna, vilka dagar ska din partner träna. Det blir lättare gjort om ni båda har planen klar för er. Hemma hos mig blir man nästintill utkastad om man sagt att man ska iväg och träna men inte kommit iväg i tid. Inte ovanligt att frågan ”varför är du fortfarande hemma” dyker upp då.

För dig som är ensam. Ta hjälp av din familj. Eller välj ett gym med barnpassning om det finns i din närhet. Funkar inget av det välj något av mina andra tips för att få träningen gjord.

Stort lycka till med träningen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.