Promenad – vardagsmotion för höggravid

Igår hade jag lovat mig en promenad.

De senaste dagarna jag gått hemma så har jag inte över huvudtaget hunnit vara ute något speciellt. Utan fokus har legat på att få iordning hemma. Åka till diverse butiker och införskaffa nödvändigheter för att kunna fixa. Som härom dagen när det blev en tripp till IKEA för att få ordning med skrivbord, hylla och lampa till kontoret. Även om själva besöket gick relativt snabbt så är det en bit för oss att åka. Det har även varit en del åkande till byggvaruhus för diverse material. Så mycket fokus har legat på huset och inte på att få komma ut på promenad.

Även om man rör på sig när man fixar så är det inte samma sak.

Nej, att gå inne och pyssla, städa och fixa är en sak. En uppfriskande promenad och att framför allt få komma ut i naturen är en annan. Det sistnämna har jag verkligen saknat. Varje gång jag satt mig i bilen för att skjutsa sonen till och från förskolan har jag haft dåligt samvete för att vi inte promenerat. Men jag vet att det är på tok för långt för honom att gå. Snö har det heller inte varit att tala om för att pulka ska vara ett alternativ. Mitt mål framöver är att få hem hans cykel så att han kan cykla och jag promenera med honom de knappa 3 km som det är.

Men så äntligen fick jag min promenad.

Efter all längtan, så släppte jag alla måsten och fixande i hemmet och gav mig ut på årets helt klart bästa promenad. Eftersom vi flyttat till ett nytt område där jag inte tidigare promenerat så var det extra spännande att upptäcka närområdet. Mycket härlig natur att vandra omkring i då vi bor i utkanten av all bebyggelse på orten. Så minst sagt en gladare människa var det som kom in. Jag fick även bevisat för mig att kroppen faktiskt inte klarar mer än just en promenad höggravid som jag är. Hade fått för mig innan att jag kanske skulle springa. Men sammandragningar fick jag gott om på promenaden. Nu längtar jag mer än innan på att bebisen ska vilja komma ut så jag kan byta ut min höggravidspromenad till barnvagnspromenad.

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras