Slappdag eller stressdag – hur är du regniga dagar?

Blir du stressad av regniga lata dagar?

Det kunde jag bli för några år sedan. Jag tyckte att det var så tråkigt och bortkastat med tid att bara vara hemma. Inte lämna huset på (i princip) hela dagen. Vara inne ta det lugnt, slötitta på en film. Att jag kunde bli stressad av detta.

Nu tycker jag det är skönt med sådana dagar. Speciellt efter denna värme vi haft i sommar. Jag har verkligen längtat efter en regnig dag att kunna spendera hemma. Inte för att det blivit något slötittande på film här inte. Nej istället har jag passat på att städa hemma och baka en äppelpaj. Tycker äppelpaj passar sig riktigt bra på hösten. Att barnen var lite trötta från gårdagen passade väldigt bra då den minsta sov och barn storlek större vilade framför tv:n. Annars brukar det bli så att så fort jag påbörjar något här hemma så gör barnen allt för att jag ska sluta med det.

Söndagsfika

Så idag blev det en lugn dag hemma. Sonen ville bjuda över sin morfar med fru. Så de var här en sväng och åt äppelpaj med oss. Är det något vi borde bli bättre på så är det nog allt familjefika och familjemiddagar. Men ibland är det svårt att få till när jag och mannen har vår släkt på annan ort. Så de tillfällen vi ses är väldigt uppskattade.

Det har blivit en del onyttigt nu i helgen med fredagsgodis, kalas igår och fika idag. Men så är livet ibland. Ikväll blir det löpträning så får väl se äppelpajen som en bra uppvärmning 😉 Fördelen med att baka själv är ju att man kan dra ner lite på sockerinnehållet när man själv bakar.

Hoppas ni haft en otroligt fin helg. Och att ni har en fortsatt fin söndagskväll.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Vardagshälsan