Dagens armträning – Pepparkaksbak

Denna helg har jag och barnen ägnat oss åt pepparkaksbak.

Det blev ett helt gäng pepparkakor. Så nu ska det väll räcka ända fram till jul. En del av pepparkakorna har jag tänkt ska gå åt till ett par pepparkakscheescake på julafton. Några timmars svettande i köket blev det allt. Och även om jag kände efter halva degen att jag skulle vilja ge upp så är det förbaskat kul att baka. Är det något jag önskar jag hade mer tid till så är det allt att experimentera mer i köket.

Tur för mig att min stora börjar få upp intresset för att baka. Han har just nu cupcakes och bullar på sin lista över saker vi ska baka tillsammans. Så jag ska fundera ut om vi ska göra några med jultwist, tänker pepparkakasmuffins med polkafrosting. Men får se vad det blir. Mitt största problem när jag går in i bakmode är att det blir så fruktasvärt mycket bakverk hemma. Det går liksom aldrig åt, hur gott det än är. Får helt enkelt bli bättre på att bjuda hem vänner på fika.

Sonen fyller snart år också så då kommer vi få tillfälle att baka en hel del. Han har beställt en tårta med sina favoriter pyjamashjältarna. Så har köpt hem tillbehör för tårta, formar med mera. Ska sätta mig och skissa på lite tillbehör med mindre socker. Tänker mig frukt och annat som passar temat. Men först är det jul och nyår. Sen födelsedagskalas.

P.S. Känns i armarna att en kavlat pepparkaksdeg i x antal timmar denna helg. Med lite tidspress för att få klart plåt efter plåt blev det rätt intensiv kavling.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.