Fira en hållbar jul – med omtanke för miljön

Såhär firar du en mer hållbar jul.

Jag läste ett riktigt bra reportage här om dagen som handlade om hur en kan fira en mer hållbar jul. Miljön är ju ett ständigt ämne att debattera. Även om jag inte är beredd att lägga om mitt liv fullständigt precis idag så tar jag gärna små steg i rätt riktigt. Blev väldigt inspirerad till att ta med mig en hel del av det hållbarhetstänket in i mitt eget julfirande. Här kommer några av de tips jag tog med mig.

  • Klä julgranen med det som naturen bjuder på. Plocka kottar som du penslar med lite glitter och häng upp. Eller varför inte några pepparkakor?
  • Återanvänd julpappret. Vill du gå steget längre? Slå in dina paket med tidningspapper.
  • Minska antalet julklappar.
  • Anamma årets julklapp och handla second hand.
  • Byt ut julskinka och annat kött mot vegetariska alternativ.

hållbar jul

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.