Ta lite jvla ansvar

Nej, det går inte.

Det funkar inte när en har barn. Nej det passar inte för vi har precis byggt hus. Nej det är så mycket annat nu. Nej jag är för trött. Nej jag måste städa…Nej nej nej nej. Blir det inte väldigt tjatigt? Senaste veckorna har jag varit låg på energi. Känt mig frustrerad. Inte kommit iväg till träningen så som jag hade velat. Allt på grund av dåligt formulerade ursäkter. Som för att rättfärdiga mig själv. Dessa ursäkter har liksom hållit mig ovanför ytan när mitt dåliga samvete velat sänka mig likt en ankare.

Varför kan jag då inte ta lite jädra ansvar?

Frågan jag ställde mig i början på veckan. Ja varför? Jag vet exakt hur det är hemma med barn mm varför kan jag inte planera bättre? Få de saker jag vill ska fungera att fungera helt enkelt. Jag menar antingen så gillar jag läget, men då har jag heller ingen rätt att på något sätt vara missnöjd. Än mindre att klaga. Eller så ser jag till att det blir en förändring. Och jag lovar det är inte mina barn som kommer göra den förändringen åt mig. Inte heller min man, även om jag önskat att så var fallet. Nej det är jag själv som måste se till att förändringen blir av. Planera, överlista hinder, vara förutseende med barnen. Förbereda för att saker faktiskt ska bli av. Ta lite ansvar helt enkelt.

Lättare sagt än gjort

För mig kom vändpunkten där i måndags när jag började fundera. Fundera över vad och varför jag upplevde ett inre kaos. Med lite distans till situationer tycker jag att det är lättare att komma fram till en lösning. Ibland brukar jag tänka, hur ser saker och ting ut ifall någon annan skulle se in i mitt liv. Vad skulle den se, höra, tänka och reagera på? Man blir så lätt ”hemmablind” att det ibland kan vara svårt att hitta lösningar på de mest banala saker. Och ibland kan man inte ens sätta fingret på vad som är problemet.

Ska nog stoppa mig själv lite här innan jag snurrar in allt för mycket på det. Men slutsatsen av allt detta. Ta ansvar för dig och ditt liv. Ingen kommer träna åt dig. Ingen kommer skippa godiset åt dig. Och framför allt ingen kommer att leva ditt liv åt dig.

9 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras