Träning hjälper

Igår var verkligen en hemsk dag!

Minstingen vägrade somna trots att hon var övertrött. Hon brukar sova en stund på förmiddagen. Igår var den ”stunden” i princip obefintlig. För att förkorta berättelsen så var hon trött hela dagen och jag kände mig hopplös och sliten.

Lite träning hjälper

Så fort mannen kom hem igår lämnade jag över allt ansvar för barnen till honom. Jag fixade mat och efterföljande disk. Sen gav jag mig ut och sprang! Vilken lycka. Att bli avlastad hemma hjälpte verkligen. Från att ha varit en monstermamma till att 30 minuter senare vara en harmonisk mamma. Från att låta otrevlig mot mannen till att faktiskt förmå mig säga tack för att du tog barnen. Jag tror stenhårt på det här med egen tid. Om det så är att få laga mat utan att bära på bebis så är jag lycklig. Det hjälper åtminstone mig att må bättre.

Bästa egen tiden

Men det bästa är nog ändå att få träna och ha egen tid samtidigt. Jag har tidigare skrivit att jag tränar en hel del på dagarna när jag är själv med bebis. Och det är guld värt att kunna kombinera det. Annars hade jag nog inte fått till så många pass per vecka som jag faktiskt får. Även om jag i viss mån behöver anpassa min träning något efter bebis så tycker jag det funkar kanon.

Men att springa funkar inte riktigt med bebis. Jag har försökt övertala mannen att vi skulle köpa en runnervagn, men jag har blivit nedröstad. Så då kan jag alltid lägga fram det som argument varje gång jag vill springa och mannen inte är så sugen på att ha båda ungarna själv. Så vi får se jag kanske får min vilja igenom så småningom. Som ni vet så har jag ju som mål att kunna springa milen utan problem. Vilket kommer kräva en del löpträning.

6 kommentarer
  1. Så skönt när man får tid till träningen även om man har barn. Kan du inte skriva ett inlägg och tipsa om träning när man har med sig barn? Kanske ett bra tips till folk med barn & som gillar att träna 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras