Vilka är dina bästa jultraditioner?

Jag har en hel drös med jultraditioner

Ni vet sådana saker en gör varje jul för att man verkligen gillar det. Sen finns det ju vissa traditioner jag klarar mig skapligt utan.  Men jag gillar traditioner, eller kanske är det vanan att varje december är det samma tjat fast med årets twist? Vissa kanske tycker det är överskattat, andra nästintill heligt med traditioner. För mig får inte en tradition innebära att jag ska fixa massa tills jag storknar, utan en lagom nivå får det allt vara.

Julstressen

Vi är nog många som förutom den där härliga känslan som man tänker sig faktiskt känner oss lite stressade. Det är paket som ska fixas, mat som ska lagas, pepparkakshus som ska dekoreras, det ska pyntas osv osv. Inte nog med att vi ska fixa det. Vi har dessutom höga krav på resultatet. Men jag tänkte ändå dela med mig av några jultraditioner som jag tycker är härliga och som ger mig energi.

Mina jultradition

 1. Julkort – Första 1-2 åren tror jag vi skickade över 30 julkort per år! Såklart med framkallade bilder på sonen. Mysigt och personligt.
  julkort
 2. Baka pepparkakor – Okej kanske lite stressande med småbarn då det kräver ett visst tålamod och även tid. Men så mycket roligare att servera än köpta!
  peppaarkaksbak
 3. Juljympa – Att träna på julaftonsmorgon är en perfekt start på en bra julafton
 4. Träffa släkt – Såklart vad vore julen utan att träffa släkten? Skönt att det för mig innebär att jag får umgås med de jag tycker allra mest om.
 5. Mellandagspromenad – Att efter en som det allt för ofta ändå blir intensiv julhelg ge sig ut på en promenad i härlig natur. Bättre avkoppling och uppladdning finns inte.
  promenad
 6. Nyårsjogg – Ta en lång löprunda på nyårsaftonens förmiddag. Sen har jag de senaste åren hamnat i köket för att förbereda nyårsmaten och allt runt omkring.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras