Att hitta balans och efter en tids skrivkramp

Jag må erkänna det. Jag har de senaste veckorna lidit av skrivkramp.

Att vid sidan av familj, jobb, företag och träning ge sig i kast att dessutom plugga visste jag skulle bli tufft. Men att bloggen skulle eka tom så många veckor hade jag nog inte räknat med. Tre veckor in på terminen drabbades jag av skrivkramp. Sammanfattningsvis har jag under denna första halva av vårterminen producerat (vad som känns som) kilometervis med text. Så när jag för några veckor sedan skulle ge mig i kast med ett inlägg var min hjärna tömd på alla kreativa infallsvinklar och den text som blev till var både platt och riktigt trist.

Att hitta balans

Det här med att ha ”lite för mycket” att göra är typiskt mig. Jag har bara fått acceptera att jag blir uttråkad om jag inte lever på gränsen mellan ”att ha mycket för mig” och ”ha alldeles på tok för mycket för mig.”

För att lyckas med att ro runt allt har jag några saker jag inte rubbar på. Av den enkla andelingen att det lätt generar fullständigt kaos.

Jag uppmanar verkligen inte någon till att sträva efter att slita ut sig. Men har man mycket omkring sig så är följande saker de jag anser vara bland det viktigaste att ha koll på:

  1. Se till att få tid för återhämtning. Oavsett hur stressad du är. Ingenting är viktigare än att ladda om batterierna. Se till att ha planerat in återhämtningen så att du inte tummar på den.
  2. På tal om planering. Den är A och O för att ett späckat schema ska flyta på utan störningar.
  3. Ha marginaler. Såklart beroende på hur lång tid man har på sig för en uppgift. Men jag försöker alltid vara klar med en uppgift 3-7 dagar innan deadline. På så sätt har jag marginal för oförutsedda händelser som annars kan orsaka stress och få min planering att rasera.
  4. Håll igång. Bästa sättet att kunna arbeta fokuserat när man väl sätter igång. Någon form av regelbunden fysisk aktivitet är super för att kunna hålla fokus.

Så nu vet ni varför det ekat så tomt här ett tag. Hoppas verkligen att min skrivkramp håller sig borta framöver.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.