Äpplet faller inte långt från trädet

Äpplet faller inte långt från trädet sägs det

Imorse var 1-åringen här hemma snabb med att kungöra för mig att hon ville att jag skulle plocka fram skivstång och vikter.


Hemma hos oss ska rörelse vara ett naturligt inslag. Det är roligt och vi mår bra av det. Därför blev jag lite extra glad imorse när hon självmant kom att tänka på träning. Vi vill att barnen ska få med sig en bra känsla kopplat till rörelse!​
 Vi har också lyxen att ha utrymme hemma för träningsutrustning och fria golvytor som lämpar sig bra för rörelse. Vilket gör att vi väldigt enkelt kan anpassa hemmet för naturlig rörelse. Det är ingen slump att vi möblerat vardagsrummet med möjlighet att utan besvär flytta fåtöljerna för att få plats att köra xbox:s Just Dance, move it med SF kids eller disco. Köket har mycket golvyta, perfekt för bus och spring. Det är även har jag drar fram mina vikter och tränar.​
Ett projekt som jag har på sikt är att göra om ett rum hemma till ett kombinerat lek- och träningsrum. Tanken är att träningsutrustningen ska bli mer lättillgänglig genom att den ligger framme i ett rum. Tillskillnad från nu när jag städar undan det till garderoben efter varje pass. Jag vill även utöka min utrustning med ett löpband. Rummet ligger lite avskilt från barnens sovrum så jag kan träna när de sover på kvällarna utan de blir störda. Men den stora vinningen. När barnen är vakna kan de vara med och blanda lek med rörelse. Rummet är tänkt att inspirera till både rörelse och fri lek, men även ha möjlighet till vila då soffan som står där idag kommer få stå kvar. Om någon av er som läser är duktig på färgsättning, tar jag tacksamt emot tips på färgsättning av rummet. Jag vill att det ska vara lekfullt men ändå relativt stilrent. Troligen kommer detta projekt ske i små steg då jag har fullt upp i vardagen. Jag får ta de tillfällen som ges, men planen är att vara helt färdig inom ett år. Då ska även en ribbstol sitta på plats.​ Men fram tills dess får träningsgrejerna bo i garderoben ett tag till.
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.