Jag måste ingenting!

Allt för ofta tänker jag att jag måste göra en massa saker.

Städning är en sådan sak, innan jag ens hunnit städa klart huset har det blivit 1 miljon saker till att städa (ja känslan är sådan). Andra saker jag tror att jag måste göra är till exempel duscha på morgonen innan jag åker till förskolan med sonen. Vem bryr sig egentligen? Jag ska alltför ofta bara hem igen. Måste jag vara nyduschad för att få lämna sonen på förskolan? Nä, precis.

Jag går en helt suverän föräldrautbildning via kommunen där jag bor som heter ”ABC – Alla Barn i Centrum”.

På utbildningen pratade vi igår om stress, konflikter och kritiska situationer. Just ovan nämna saker är sådant som skapar en grundnivå av stress. Med det i bakgrunden är det lätt att falla dit i kritiska situationer där tålamodet = 0. Med dessa insikter bestämde jag mig för att sänka ribban här hemma. Så nu är det något stökigare här hemma. Tiden får utvisa om det medför en lägre eller högre stressnivå. Jag som hatar att har det stökigt hemma.

Mental styrketräning

En till bra sak som jag bara måste få dela med mig. Jag läser för tillfället Olof Röhlanders bok ”Det blir alltid som man tänkt sig”. Vilken skatt den boken är. I boken finns en hel del övningar för mental styrketräning, så att det alltid ska bli som man tänkt sig. En de saker som jag tagit med mig från boken är skillnaden på att ses saker som måsten och som saker man vill. Känn själv på skillnaden i meningarna ”Jag måste träna” och ”Jag vill träna”. Genom att tänka ”Jag vill” skapar vi ur tanken denna vilja till att faktiskt genomföra det. Måste – Då tänker jag tvång och att det är tråkigt. Så nu tar vi bort alla måsten och lägger till massor utav saker som vi vill.

Och du glöm inte att sänka ribban och minska på stressen. Bara för att du vill 😉

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras