Att känsloäta

Jo, så är det ibland äter jag med känslorna

Eller rättare sagt, ibland äter jag för att jag är ledsen, arg eller stressad. Inte för att jag direkt är hungrig. Det låter kanske dumt? Men det är nog allt för vanligt att vi stoppar i oss utefter sinnestillstånd och inte för att vi är hungriga. Jag har till exempel väldigt lätt att när jag är lite ledsen ta en stor kopp kaffe eller te med en chokladbit till för att muntra upp mig. En annan sak jag insett. När jag är stressad så blir det väldigt lätt att jag äter för mycket. Jag hinner inte reflektera eller känna efter utan det slinker bara ner i farten.

Men är det så farligt då?

Nej, vi är inte mer än människor. Och med en stressad tillvaro som inte gör det lättare alla gånger. Dessutom är vi väldigt duktiga på att upprätthålla våra vanor. Så bara att göra sig själv medveten om att man ibland äter med känslorna är en vinst i sig. Nästa gång kanske du stannar upp och funderar på om det är chokladbit eller en kram du faktiskt behöver. Bara för att komma fram till att det är chokladen. En annan gång kanske det är kramen, eller en promenad…

Är såklart väldigt nyfiken på om du känner igen dig och kanske låtit en känsla få styra vad du äter?

 

1 Comment
  1. Hej!
    Jag har jätteproblem med detta! Faktiskt inte så längesedan jag kom underfund med det själv.
    Nu har jag försökt dra ner på godis och kvällsätande men det har bara inte gått.
    Blir så ledsen på mig själv och tyvärr gör ju inte det saken bättre…

Leave a Reply

Your email address will not be published.