Sankta Lucia – Bara 11 dagar till julafton

Idag är det den 13:e december och därmed Lucia.

För mig med barn i förskolan innebar det Lucia tåg. Annars har denna dag gått mig tämligen obemärkt förbi. Vi har promenerat i ett något vitare landskap. Jag och bebis har tränat här hemma och såklart städat, plockat mm.

Så det där med Lucia kom bara på köpet och fick tryckas in vid hämtning på förskolan. Sen tog det där dåliga samvetet över. Varför ska inte vi också ordna Luciafika framför julkalender ikväll? Hur dåliga är vi egentligen på att samlas utan annat som stör och bara mysa? Nog för att göra det mysigt inte alltid behöver betyda att man måste fika. Men så fick det bli denna gång. Helt ärligt är det nog det som funkar bäst av alla varianter av mys jag försökt få till med samtliga familjemedlemmar här hemma. Sen kan man ju välja vad som ska fikas.

Dock kan jag bli lite allergisk över hur vi tycks stressa runt kring jul. Alla vanor läggs åt sidan. Träningen byts ut mot julklappsjakt följt av ytterligare ett julbord. I år kommer vi köra julklappsleken för oss vuxna. Vilket innebär att jag, förutom julklappar till mina barn bara behöver köpa 1 julklapp runt en 200:-. Bra för plånboken, miljön och själen. På så sätt kan jag fortsätta med det jag tycker om. Och bry mig om min familj istället. Utan något dåligt samvete eller konsumtionsstress.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.