Sådana energiknippen eller bara utbränd?

”Hur orkar andra vara sådana energiknippen? Jag är ju så trött”

Känner du igen dig i tanken? Jag har tänkt tanken många gånger under de mest krävande perioderna i mitt liv. Då när en har gjort sitt allra yttersta, men det ändå inte känns tillräckligt. Men orkar en inte anstränga sig så är en ju bara trött. Eller hur?  Jag läste en oerhört bra text om just utbrändhet som en vän delade på facebook. Och jag slogs utav två saker.

Det ena var hur lätt det är i dagens stressade samhälle att faktiskt köra på trots att man känner som jag beskrev här ovan. För det är ju så ”Jag måste ju orka även hur trött jag än är.” Speciellt såhär till jul och alla ”måsten”. Någonstans vid adventsljusstakarna och gran kände jag bara att det var inte roligt längre. Så jag la ner julpyntandet. För jag har andra saker jag hellre lägger min energi på detta år.

Den andra saken jag slogs av var hur viktiga vi som medmänniskor är. När vi faktiskt har någon i vår närhet som har bränt ut sig behöver vi finnas där. Då utbrändhet är ett sjukdomstillstånd som vi alla bör lära oss lite mer om. Kanske främst för att själva undvika att hamna där. Så för vår egen skull, men även för de i vår närhet som drabbas. Jag tror vi alla känner någon som är eller har varit utbränd. Visst vill vi kunna vara ett riktigt bra stöd då?

stress

Ta hand om er! Och glömt inte. Inget är så viktigt att du måste pressar dig så till den gräns att du går in i väggen! Inte ens att stressa för att hitta barnens alla julklappar. Eller vad just du känner dig lite stressad av denna månaden.

Tips in och läs om min vilodag när jag tar ledigt från alla måsten. Ett sett för mig att boosta min energi och återigen tillhöra skaran energiknippen.
https://rebecca.sporthalsa.se/2018/12/05/idag-har-jag-tagit-ledigt-fran-alla-masten/

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras